انواع فیدر در شبکه برق
سرویس آموزش و آزمون برق نیوز: فیدر: فیدر عبارت است از مجموعهای از وسایل قطع و وصل با ولتاژ اسمی معین که برای دریافت برق از بالادست سیستم برق رسانی و تحویل آن به پایین دست سیستم تعبیه میگردد. فیدرها به لحاظ مشمول مفاد این آیین نامه به شرح ذیل دسته بندی میشوند:
۱ – فیدر در مورد خط فشار متوسط خروجی از پست فوق توزیع عبارت است از تابلو و تجهیزات آن که در اطاق ولتاژ فشار متوسط پست فوق توزیع قرار گرفته و خط فشار متوسط از آن تغذیه میگردد.
۲ – فیدر در مورد خط فشار متوسط انشعابی از خط موجود عبارت است از جداساز (سکسیونر) هوایی و یا یک سری قطع کننده که خط انشعابی از آن طریق تغذیه میشود.
۳ – فیدر در مورد خط فشار متوسط خروجی از پست توزیع زمینی عبارت است از تابلوی جداساز (سکسیونر) قابل قطع زیر بار و یا تابلوی کلید (دیژنکتور) که خط خروجی مذکور را تغذیه مینماید.
۴ – فیدر فشار قوی ترانسفورماتور در پست زمینی عبارت است از تابلوی کلید (دیژنکتور) و یا تابلو سکسیونر فیوزدار که ترانسفورماتور را به شبکه فشار قوی اتصال میدهد.
۵ – فیدر در مورد پست ترانسفورماتور توزیع هوایی عبارت است از مجموع قطع کنندهها و برقگیرها که در محل اتصال خط فشار متوسط به ترانسفورماتور نصب میشوند.
۶ – فیدر در مورد خطهای خروجی فشار ضعیف عبارت است از کلید یا کلید فیوز نصب شده در تابلوی فشار ضعیف پست ترانسفورماتور که از طریق آن برق فشار ضعیف برای مصرف کننده (یا مصرف کنندگان) ارسال میگردد. چنانچه تابلوی فشار ضعیف دارای بیش از یک خط خروجی باشد، هرکلید فیوز منصوب در ابتدای هر خط خروجی یک فیدر محسوب خواهد شد. در این صورت بهای کلید کل اتوماتیک (کلید خروجی ترانسفورماتور) و قیمت تابلو را باید به نسبت بین کلید فیوزهای خروجی موجود تقسیم کرد.